Geen producten gevonden...

Hier een kleine selectie van bronmateriaal over Bio-Chiazaad.

"Salvia hispanica L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2000-04-19. Gevonden op 21 maart 2012.

Cahill, Joseph P. (2003). "Ethnobotany of Chia, Salvia hispanica L. (Lamiaceae)". Economic Botany 57 (4): 604-618. doi:10.1663/0013-0001(2003)057[0604:EOCSHL]2.0.CO;2.

Kintzios, Spiridon E. (2000). Sage: The Genus Salvia. CRC Press; 17. ISBN 978-90-5823-005-8.

Stephanie Strom (23 november 2012). "30 Years After Chia Pets, Seeds Hit Food Aisles". New York Times. Gevonden op 26 november 2012. "Hele en gemalen Chia-Zaden worden toegevoegd aan fruitdranken, snack voedsel en granen en worden apart verkocht om te worden gebakken in koekjes besprenkeld over yoghurt. ..."

Anderson, A.J.O. en Dibble, C.E. "An Ethnobiography of the Nahuatl", The Florentine Codex, (vertaling van het werk van Fr. Bernardino de Sahagún), Books 10-11, from the Period 1558-1569

Mark Griffiths, Editor. Index of Garden Plants. (Portland, Oregon: Timber Press, 2nd American Edition, 1995.) ISBN 0-88192-246-3.

USDA SR-21 Nutrient Data (2010). "Nutrition facts for dried Chia seeds, one ounce". Conde Nast, Nutrition Data.

Chia: The Ord Valley's new super crop

USDA SR-21 Nutrient Data (2010). "Nutrition Facts and Analysis for Seeds, flaxseed". Conde Nast, Nutrition Data. Gevonden op 29 november 2010.

USDA SR-21 Nutrient Data (2010). "Nutrition Facts and Analysis for Seeds, sesame seed kernels, dried (decorticated)". Conde Nast, Nutrition Data. Gevonden op 29 november 2010.

The European Union, "Commission Decision of 13 October 2009 authorising the placing on the market of Chia seed(Salvia hispanica) as a novel food ingredient under Regulation (EC) No 268/97 of the European Parliament and of the Council" (L294/14) 2009/827/EC pp. 14-15 (November 11, 2009)

"Chewing Chia Packs A Super Punch". NPR. Gevonden op 18 oktober 2012.

Albergotti, Reed. "The NFL's Top Secret Seed". Wall Street Journal. Gevonden op 19 oktober 2012.

Ulbricht C et al (2009). "Chia (Salvia hispanica): a systematic review by the natural standard research collaboration". Rev Recent Clin Trials 4 (3): 168-74. doi:10.2174/157488709789957709. PMID 20028328.

Stephanie Strom (23 november 2012). "30 Years After Chia Pets, Seeds Hit Food Aisles". New York Times. Gevonden op 26 november 2012. "aanzienlijk meer alfa-linoleenzuur in omega-3 bereikte de bloedstroom en werd omgezet in eicosapentaeenzuur, een lange-keten vetzuur dat als goed wordt beschouwd voor het hart ..."

Nieman DC, Gillitt N, Jin F, Henson DA, Kennerly K, Shanely RA, Ore B, Su M, Schwartz S (2012). "Chia seed supplementation and disease risk factors in overweight women: a metabolomics investigation". J Altern Complement Med 18 (7): 700-8. doi:10.1089/acm.2011.0443. PMID 22830971. Gevonden op 14 mei 2014.

Cahill 2003, p. 605

"Een tweede blijkbaar pre-Columbiaans teeltgebied is bekend in het zuiden van Nicaragua."Jamboonsri, Watchareewan; Phillips, Timothy D.; Geneve, Robert L.; Cahill, Joseph P.; Hildebrand, David F. (2011). "Extending the range of an ancient crop, Salvia hispanica L.—a new ω3 source". Genetic Resources and Crop Evolution (Springer). Online First. doi:10.1007/s10722-011-9673-x.

http://www.azchia.com/Chia_seed_history.htm

http://wikipedia.org/wiki/Chia_seeds

http://www.robinssalvias.com/h.htm

http://www.hort.purdue.edu/newcrop/proceedings1996/v3-045.html

Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »