Geen producten gevonden...

Inwendig of Uitwendig gebruik van Magnesium

Er zijn dus een aantal types magnesium beschikbaar, die variëren in afleveringsmethode en samenstelling.

Magnesium-supplementen voor inwendig gebruik

Inwendige vormen van magnesium worden ingeslikt en reizen door het spijsverteringskanaal. De geteste niveaus van absorptie van Inwendige magnesium-supplementen varieert van 4% geabsorbeerd tot ongeveer 50%.

Mineraalzout van magnesium

Deze vormen van magnesium zijn typische mineralen of zouten die in de natuur worden gevonden, zoals magnesium-chloride, een veel voorkomend component van zeewater.

Een andere term die wordt gebruikt voor deze soorten magnesium-supplementen is “anorganisch”, hoewel dit misleidend kan zijn, aangezien deze vorm vaak het dichtst bij de vormen van magnesium komt, die in de natuur worden gevonden.

Magnesium-supplementen op basis van minerale zouten omvatten:

·         Magnesium-bicarbonaat

·         Magnesium-carbonaat

·         Magnesium-chloride

·         Magnesium-hydroxyde

·         Magnesium-oxide

·         Magnesium-fosfaat

·         Magnesium-sulfaat

 

Magnesium-Oxide

Magnesium-oxide is een veel voorkomende samenstelling in de aardkorst, bestaande uit 35% van zijn massa inhoud. Nochtans, is in medische studies ontdekt dat het een van de laagste waarden heeft in biologische beschikbaarheid, zo laag als 4% biologische beschikbaarheid in een studie. Magnesium-oxide wordt echter in de meeste in de winkel gekochte merken opgenomen vanwege zijn lage kosten.

Magnesium-zuurcomplexen

Deze vormen van supplementen vertegenwoordigen zuren gebonden met magnesium, typisch in een laboratoriumomgeving, om een complex te vormen tussen magnesium en een samenstelling van waterstof, zuurstof en soms koolstof en stikstof, bekend bij de chemici als een “organische samenstelling”.

Naar deze soorten van magnesium wordt vaak naar verwezen als “organische zouten” van magnesium, aangezien ze organisch zijn op de wijze zoals bepaald door een laboratoriumchemicus, en niet op de manier, zoals in de landbouw gebruikelijk is. Aangezien ze normaal gesproken niet uit voedsel of planten worden gewonnen, kunnen ze niet worden geclassificeerd als “organisch” volgens de normen van USDA. Daaronder valt:

·         Magnesium-ascorbaat

·         Magnesium-citraat

·         Magnesium-fumaraat

·         Magnesium-gluconaat

·         Magnesium-lactaat

·         Magnesium-malaat

·         Magnesium-pidolaat

 

Magnesium-chelaten

Een gecheleerd magnesium-supplement is een soort biologisch zuurcomplex waarin de magnesium is gebonden met een aminozuur dat stikstof bevat, een van de basisbouwstenen van proteïnen.

De moleculaire formule voor glycine, een aminozuur. Vanwege de complexe chemische processen die vereist zijn om met aminozuur magnesium-chelaten in het laboratorium te produceren, bevinden de gecheleerde supplementen zich onder de meest dure keuzen in magnesium-supplementen.

Magnesium-aminozuur-chelaten omvatten:

Zuurcomplexen van magnesium en hun ondergroep, aminozuurchelaten, zijn over het algemeen makkelijker te absorberen door het lichaam. Zij baseren zich niet op oplosbaarheid, maar op eiwitwegen voor biologische beschikbaarheid.

Magnesium-supplementen voor uitwendig gebruik

Magnesium dat direct op de huid wordt toegepast, kan direct in de cellen worden geabsorbeerd, waarmee het spijsverteringsysteem wordt ontlast. Transdermale of “uitwendige” magnesium-producten werken op een manier, die overeenkomt met transdermale pleisters, zoals die gebruikt worden voor anticonceptie of stoppen met roken.

Transdermaal magnesium wordt steeds populairder bij diegenen die moeilijkheden hebben om een gezonde dagelijkse inname van magnesium te bereiken, vooral diegenen, die bijwerkingen ervaren die verbonden zijn met inwendig magnesium en het spijsverteringskanaal.

In tegenstelling tot inwendig magnesium, produceert transdermaal magnesium geen negatieve bijwerkingen zoals diarree.

Veel gebruikers van inwendig magnesium hebben geconstateerd dat ze onverdraagzaamheid en bijwerkingen ervaren, zelfs bij een relatief lage dosis, en beperken hun dagelijkse hoeveelheid inwendig magnesium.

Transdermaal magnesium brengt ons een geschikte oplossing voor dit dilemma, en geeft ons een krachtig middel voor het verhogen van de magnesium-inname . Het toevoegen van magnesium-gel, magnesium-olie-spray, magnesium-badzout of -lotion aan een normale ochtend- of avondroutine is simpel en ongecompliceerd, en voorkomt het slikken van pillen en de coördinatie met maaltijden.

Magnesium-chloride wordt in natuurlijke vorm gevonden in zeewater, maar de zuiverste vormen van magnesium-chloride zijn afkomstig uit de oude Zechstein-zee, een ondergrondse bron onder – hoofdzakelijk – noordelijke delen van Nederland en Duitsland, die ongeveer 250 miljoen jaar werd beschermd tegen moderne onzuiverheden.

Zechstein Oersee - 250 miljoen jaar geleden...

Slechts voor een snel perspectief: de soort Homo Sapiens, "wij, mensen", verschenen slechts een "paar" - à 249,8 miljoen - jaar later op Aarde…   ;-)

Magnesium-chloride zoutvlokken

Magnesium-chloride blijkt de hoogste biologische beschikbaarheid van alle bekende bovenstaande soorten magnesium-te hebben, vanwege zijn superieure oplosbaarheid in water. In feite is ontdekt dat wateroplosbaarheid direct betrekking heeft op de opneembaarheid van een supplement, aangezien men vaststelt dat de “niet verzadigbare” samenstelling van magnesium-opname in het spijsverteringssysteem betrekking heeft op “oplosbare belemmering”, het mechanisme waarbij mineralen en elektrolyten oplosmiddelen, zoals water, begeleiden in het proces tijdens spijsvertering en opname.2

Magnesium-olie

Het zogenaamde magnesium-“olie” is eigenlijk helemaal geen olie, maar een oververzadigde concentratie van magnesium-chloride (meestal tussen 20 en 30%) en water. Het voelt olieachtig en glad aan, wanneer het op de huid wordt toegepast, maar het absorbeert snel, en laat een licht plakkerig “zeezout”-residu achter, dat kan worden afgespoeld. Een transdermale magnesiumtherapie biedt vele voordelen, aangezien hiermee het maag-darm-kanaal totaal wordt vermeden en er zodoende ook geen laxerend effect is. Het is stabiel, biologisch beschikbaar en natuurlijk voorkomend. 

bodyRevitaliser Conclusie

Naast intraveneuze magnesium-toediening, verstrekt transdermale therapie dus een grotere hoeveelheid magnesium, dat bovendien beter wordt geabsorbeerd dan zelfs de beste getolereerde supplementen voor inwendig gebruik, en kan intracellulaire concentraties in een paar weken herstellen in plaats van de maanden die nodig zijn voor inwendige aanvulling.

bodyRevitaliser kiest dus – op basis van al deze informatie - voornamelijk voor transdermale toediening en kan Je dit na uitgebreide meerjarige zelftests met een gerust hart aanbevelen.

 

Hoofdpagina | Vorige Pagina: Magnesium-Supplementen | Volgende Pagina: Magnesium van bodyRevitaliser

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »