Geen producten gevonden...

Bio-Chiazaad is een natuurlijk biologisch Superfood boordevol essentiële voedingsstoffen.

Bio-Chiazaad wit

Geschiedenis

Lang voor de Spaanse verovering van Latijns-Amerika waren Bio-Chiazaad, net zoals mais en bonen,  het hoofdvoedsel in het dieet van de Azteken en de Maya's. Chia heeft zijn naam gekregen van het woord dat in de taal van de Maya’s "kracht” betekent. De Azteken noemden het "lopers-voedsel", omdat het bekend stond vanwege het verhogen van energie in mensen, en het geven van meer uithoudingsvermogen ten behoeve van de fysieke activiteiten van de krijgers.

Het overgrote deel van de bewijsvoering toont aan dat mensen rond 3500 v.C. Bio-Chiazaad begonnen te gebruiken. Azteken en Maya's consumeerden regelmatig Bio-Chiazaad, en vermaalden deze met bloem, persten ze voor olie en dronken het gemengd met water. In deze periode in de geschiedenis, werden Bio-Chiazaad als bijna magisch beschouwd, vanwege hun vermogen om het uithoudingsvermogen en de energie voor een lange periode te verhogen. 
 

Na de Spaanse verovering van Latijns-Amerika, werden Bio-Chiazaad en hun voordelen een beetje verduisterd, omdat de Spanjaarden hun eigen voedsel introduceerden en een verbod hadden gelegd op het verbouwen ervan. Nu, dat moderne wetenschappers en voedingsdeskundigen het extreme tekort aan bepaalde voedingsstoffen in het westerse dieet ontdekken, kijken ze terug in de geschiedenis voor natuurlijke oplossingen, hieronder valt ook Chia. Hierdoor, wordt het weer populair en worden de voordelen voor de moderne westerse wereld bekend.

 

Voordelen van Bio-Chiazaad

Bio-Chiazaad bevindt zich onder het meest gezonde voedsel op de planeet. Het zit propvol met voedingsstoffen, die belangrijke voordelen kunnen hebben voor Jouw lichaam en hersenen.

Bio-Chiazaad bevat 8 keer zoveel Omega-3 als zalm, 9 keer zoveel antioxidanten als sinaasappelen, 4 keer zoveel ijzer als spinazie, 5 keer zoveel calcium als volle melk, 15 keer zoveel magnesium als broccoli en 4 keer zoveel oplosbare voedingsvezels als lijnzaad. Ze absorberen tot 12 maal hun eigen gewicht in water. Dr. Oz van de Oprah show zei, "Het is een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde." Dat is erg indrukwekkend voor zulke kleine zaden, vind Je ook niet?

De zaden zelf zijn inderdaad erg klein, en komen voor in twee algemene kleur-variaties: zwart en wit. Ondanks dat sommige mensen zeggen dat er verschillen zijn in de gezondheidsvoordelen van deze twee soorten Bio-Chiazaad, wijst onderzoek op het feit dat de verschillen in voedingswaarde tussen de twee zaden vrij klein zijn, en meer afhangen van de grond waarop de plant groeit, dan van de kleur van het zaad. Toch beweren sommige mensen dat de witte zaden (ook wel bekend als Salba) iets meer proteïne bevatten dan de zwarte zaden, terwijl de zwarte zaden een iets hoger vezelgehalte hebben.

Ontdek nu zelf hoe goed Bio-Chiazaad Jouw lichaam doet!


De Bio-Chiazaad komen van een plant die deel uitmaakt van de mint of Lamiaceae familie, en hoewel er verschillende soorten planten met Bio-Chiazaad zijn, is de meest voorkomende plant die wordt verkocht Salvia hispanica. Zorg ervoor dat Je niet de Chian Chia koopt, want deze zijn minder rijk aan voedingsbronnen.

Salvia hispanica is een klein, jaarlijks, droogte-tolerant, bloeiend kruid dat goed gedijt op zanderige, vruchtbare grond. De plant bereikt ongeveer een meter hoogte en draagt brede, groene bladeren met gekartelde randen. Witte, paarse of roze-pimpelpaarse bloemen verschijnen ongeveer 4 maanden na het zaaien.

Zoals Je wellicht al weet, moeten we Jou mededelen, dat er geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan, en dus niet mogen suggereren dat het consumeren van Bio-Chiazaad een door de dokter voorgeschreven dieet of medicijn kan vervangen. Raadpleeg Je arts voordat Je drastische veranderingen in Jouw dieet aanbrengt, maar, omdat we weten dat Jij een zeer gezondheidsbewust persoon bent, bepaal Jij natuurlijk helemaal zelf wat Je eet.


Okay, het is dus een van het oudste Superfoods, maar gaf het de Azteekse krijgers echt meer energie en uithoudingsvermogen? Hebben ze nog andere voordelen? Wat maakt Bio-Chiazaad zo geweldig? Laten we dit beantwoorden door naar de voedingswaarde van Bio-Chiazaad te kijken, en hoe dit aan hun voordelen is gekoppeld. Zie de volgende pagina.

Hoofdpagina | Volgende pagina: Belangrijke Inhoudstoffen van Bio-Chiazaad

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »