Geen producten gevonden...

Magnesium-Supplementen

Waarom Magnesium-Supplementen?

Zelfs met ideale spijsverteringscondities, zal slechts een relatief gering percentage van magnesium in het voedsel worden opgenomen — minder, wanneer de hoeveelheden in het lichaam voldoende zijn, meer, als er een tekort is.

Dit is ook zo voor magnesium-supplementen, en er zijn er veel op de markt. Genoeg om in het aanbod de weg kwijt te raken. Voor de gemiddelde persoon is het veilig om zelf uit te proberen met magnesium-supplementen, vooral als Je weet dat Je symptomen hebt die betrekking zouden kunnen hebben op magnesium-tekort.

Bovenmatig magnesium wordt afgescheiden in Je urine en ontlasting, en het meest gebruikelijke gevolg van teveel magnesium is dunne ontlasting.

Als Je met nierfalen of nierziekte, extreem lage hartslag, of darmverstopping te kampen hebt, zou Je deze magnesiumtherapie echter vooraf moeten laten gaan door een toenemende hoeveelheid gestructureerd water te drinken, om zodoende eerst deze problemen op te lossen.

Optimaal gestructureerd Water: een honinggraat-vormig H2O-cluster

Fig. op moleculair niveau het optimaalst gestructureerde water. Zwarte punten zijn zuurstof-atomen, witte punten zijn waterstof-atomen. Deze structuur ontstaat door de zogenaamde waterstof-brugverbinding: een tot heden toe onverklaarbaar natuurlijk fenomeen. Deze structuur biedt de beste basis voor het verzorgen van de cellen met de nodige voedingsstoffen en het weg-transporteren van schadelijke stoffen. aquaRevitaliser biedt Je de oplossing en producten om water met deze structuur zelf uit kraanwater te kunnen produceren.

 

De algemene doseringsaanbevelingen gaan van ongeveer 6 tot 20 milligram per kilo lichaamsgewicht, afhankelijk van de fysieke conditie, vereisten voor de groei (bij kinderen), en de mate van de symptomen.

Orale magnesium-supplementen zijn beschikbaar in organische zout-chelaten, zoals magnesium-citraat en magnesium-malaat. Deze worden vrij goed geabsorbeerd, vooral in poedervormen, waaraan Je water toevoegt en Je de dosering makkelijk kunt aanpassen. Het is belangrijk Je dosering over de dag te verdelen, zodat Je niet Je lichaam met teveel magnesium overbelast door één enkele dosis.

Dr. Carolyn Dean adviseert Jouw eerste dosis vroeg in de ochtend te nemen en een andere laat in de avond — dit komt overeen met tijden dat magnesium-niveaus in het lichaam laag zijn. Is het slechts toeval dat op deze tijden een lage magnesium-spiegel en weinig energie overeenkomen met de culturele rituelen van ochtendkoffie en middagthee?

Dunne ontlasting wijst erop dat het magnesium niet wordt geabsorbeerd, maar dat het als een laxeermiddel "dienst doet". Wanneer het magnesium in minder dan 12 uur door de darmen "reist", wordt het niet geabsorbeerd maar afgescheiden. Als Je merkt dat Je het laxerende effect niet onder controle krijgt door Je dosering te variëren, wil Je misschien een oraal supplement proberen dat is gecheleerd met een aminozuur, zoals magnesium-tauraat en magnesium-glycinaat, wat sommigen beter op kunnen nemen, dan de zoutvormen en minder waarschijnlijk dunne ontlasting veroorzaakt.

Als Je een beetje hulp nodig hebt bij de vertering, zoals jonge kinderen, oudere volwassenen, en iedereen met gereduceerd maagzuur of darmdysbiose, kan homeopathisch magnesium worden overwogen, ook wel weefselzouten of celzouten genoemd. Magnesium-phosphoricum 6X (Schussler-zouten) is de aangewezen dosering, en het werkt door magnesium tot in de cel te leiden, waar het thuishoort. Het wordt ook vermeld als een middel tegen spiervertrekkingen en krampen van vele verscheidenheden. Magnesium-phosphoricum kan helpen bij het reduceren en elimineren van dunne ontlasting, terwijl Je oraal magnesium aanvult, hetgeen Je een positief signaal geeft, dat Je lichaam daadwerkelijk de toegevoerde magnesium in de cellen opneemt.

Nog een andere optie voor orale magnesium-supplementen is ionisch magnesium in vloeibare vorm, zoals dat wordt aangeboden door Trace Minerals Research. Dit is een natrium-gereduceerde concentratie van zeewater van de Great Salt Lake in Utah. Slechts een theelepel is nodig voor de levering van ongeveer 400 milligram magnesium (samen met twee en zeventig andere spoormineralen), dat gedurende de dag in verdeelde hoeveelheden zou moeten worden ingenomen. Het is echter behoorlijk duur en bodyRevitaliser adviseert dit toe te voegen aan soepen (gemaakt met een sterke bouillon-basis natuurlijk), omdat de sterke mineraal-smaak bij onverdunde inname behoorlijk veel discipline verlangt. JE kunt dit ook aan bron- en ander drinkwater toevoegen om de magnesium-inhoud te verhogen, en gebruiken bij het koken. Door “micro-dosering” bij Jouw voedsel en water verminder Je op deze manier de laxerende effecten die een hoge dosis magnesium zou kunnen veroorzaken.

Nog een andere potentiële manier om meer magnesium in Jouw systeem te krijgen is via de prettige methode door een bad met magnesium-sulfaat, ook wel bekend als Epsom-zouten. Algemeen gebruikt om spierpijnen en pijnen te verlichten, helpt magnesium-sulfaat ook met deze ontgifting, indien zwavel voor dit doel nodig is in het lichaam. Wanneer het intraveneus gebruikt wordt, kan magnesium-sulfaat levens redden in dergelijke crisissen, zoals acute astma-aanval, een hart-infarct, en eclampsie (Krampen) bij de zwangerschap. Een paar kopjes Epsom-zouten toegevoegd aan een heet bad zal zweten en ontgifting veroorzaken. Nadat het water een beetje afkoelt, zal het lichaam het magnesium-sulfaat absorberen. Volgens Mark Sircus in Transdermal Magnesium Therapy, zijn de effecten van een bad met Epsom zouten, hoewel prettig, kort aangezien magnesium-sulfaat moeilijk te assimileren is en snel verloren gaat in de urine.

Magnesium-chloride

Al deze methoden hebben echter allemaal hun moeilijke punten. Bovendien kun Je er – bij inwendig gebruikte supplementen – niet genoeg van eten, om Je lichaam structureel met magnesium te verzorgen. Daar bovenop komt, dat Je eigenlijk Je spijsverteringssysteem onnodig belast, terwijl er voldoende uitwendige alternatieven bestaan.

Wat ook kan worden gebruikt is Magnesium-chloride, hetgeen makkelijker wordt geassimileerd en gemetaboliseerd. Zodoende is er dus minder magnesium nodig voor een efficiëntere opname.

Inwendig gebruik van Magnesium-chloride wordt weliswaar ook door diverse homeopaten aanbevolen, maar bodyRevitaliser raadt daarbij aan zeer voorzichtig te werk te gaan of Je geheel tot uitwendig gebruik te beperken.

Magnesium-chloride komt als witte Magnesium-Badzout-vlokken en als zogenaamd "magnesium-massage-olie" voor uitwendig (transdermaal) – gebruik voor. Op de volgende pagina wordt hier dieper op ingegaan. 

Colloïdaal-Magnesium

Het door electrolyse ontstane colloïdaal-magnesium bestaat uit nanometer-kleine magnesium-deeltjes opgelost in gedestilleerd water. Deze deeltjes zijn zo klein, dat ze overal in het lichaam rond kunnen "reizen" en in de kleinste hoekjes van Je lichaam kunnen intreden. Als Je magnesium via Je voeding inneemt, is dit - natuurlijk - colloïdaal magnesium.

Dit klinkt en is de door bodyRevitaliser aanbevolen vorm van inwendig te gebruiken Magnesium. Het immuunsysteem transporteert deze superkleine deeltjes dwars door het hele lichaam en daar waar magnesium-behoefte bestaat, worden deze deeltje "opgeslokt".

Het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de meeste mensen voordeel zouden halen uit een verhoogde verzorging van magnesium in hun dieet, vooral in deze tijden van zo veel verschillende diëten, omgeving- en sociale stressfactoren.

Natuurlijk staat geen enkel voedingsmiddel op zich met betrekking tot het lichaam, en de eerste prioriteit is om een gevarieerd dieet uit geheel en alleen van plantaardig en dierlijk voedsel van de beste bronnen in Jouw buurt samen te stellen. Het toevoegen van extra magnesium kan, echter, de ontbrekende voedingsschakel zijn om ons te helpen bij de bescherming tegen hartziekte, beroerte, depressie, osteoporose en vele andere stoornissen. In de preventie en de vermindering van deze ziekten, kan magnesium echt wonderbaarlijk zijn.

Enige voorzichtigheid met magnesium-supplementen is toch gewenst...

Zelfs als het vanzelfsprekend lijkt dat magnesium-supplementen worden geprobeerd om typische symptomen van tekort, zoals angstaanvallen of hartkloppingen te verminderen is, kan het vinden van de beste middelen om intracellulaire niveaus te verhogen moeilijk zijn. Meestal zullen orale supplementen laxerende effecten veroorzaken bij te lage niveaus om Je magnesium-spiegel te herstellen in de cellen waar het nodig is.

Hier een interessant voorbeeld...

Marina, wiens echtgenoot Alex aan het herstellen was van een hartoperatie, moest hardnekkig vasthoudend zijn. “Ik merkte in het ziekenhuis, dat hij intraveneus magnesium kreeg toegediend gedurende zijn intensive-care, maar de dokters vermeldden dit later niet, toen Alex werd getergd door paniekaanvallen, periodes van futloosheid, verhoogde bloeddruk en aritmie. We kregen medicijnen aangeboden voor al deze condities, maar we wilden allebei de medicijnen vermijden, als dat mogelijk was, hoewel we het eerst niet konden.

Een aantal alternatieve artsen dokters noemden magnesium tesamen met andere supplementen, die konden helpen, maar zonder bijzondere nadruk op magnesium, dus was het door vallen en opstaan, dat we ontdekten hoe effectief magnesium kon zijn. Maar eerst moesten we voor Alex de beste manier vinden om het in te nemen.

Capsules magnesium-citraat en magnesium-tauraat veroorzaakten allebei diarree bij slechts een kwart van de aanbevolen dosis. Ik leerde dat chronisch magnesium-tekort helaas een gereduceerde darm-capaciteit veroorzaakt, en het was waarschijnlijk dat Alex een structureel tekort had. Dit was in eerste instantie moeilijk voor mij om te accepteren, aangezien hij vele jaren een buitengewoon dieet heeft gegeten—vol met mineraalrijke beenbouillons, soepen met zeewieren en netels, en geen suiker of cafeïne. Maar zijn geschiedenis omvatte decennia van intense spanning en duidelijke signalen van bijnier-uitputting.

“Ik probeerde daarna vloeibaar ionisch magnesium, wat spoormineralen bevat zoals die in de Great Salt Lake in Utah worden gevonden. Ik voelde dat magnesium afzonderlijk niet de beste manier zou zijn om het te proberen te absorberen. Beginnend met slechts een paar druppels in zijn soep, kon Alex op deze manier gedurende de tijd meer magnesium opnemen, hoewel we nog steeds voorzichtig moesten zijn om een bepaalde hoeveelheid niet te overschrijden anders zou de diarree terugkeren. Desondanks, begonnen we positieve resultaten te zien. Eerst kwam betere slaap. Alex werd elke negentig minuten wakker gedurende de nacht—hij stond op om te plassen, kwam terug naar bed en had moeilijkheden om in slaap te vallen om negentig minuten later weer wakker te worden en het proces te herhalen. Hij was er zeker van, dat zijn prostaat slechter functioneerde, maar na ongeveer een maand met het ionisch magnesium, kon hij ononderbroken slapen voor perioden van drie, toen vier, en toen zes uur. We realiseerden dat zijn prostaat in orde was, maar zijn getraumatiseerde bijnieren hadden regelmatig een adrenalinestormloop geactiveerd om hem wakker te schudden. Toen deze rustig werden gesteld, werd zijn slaap uiteindelijk ook rustgevender; nu wordt hij gebruikelijk slechts eenmaal wakker in de nacht en kan makkelijk weer in slaap vallen. En, ik durf te zeggen dat hij deze dagen beter slaapt, dan hij in jaren heeft gedaan. Ook is zijn algemene energieniveau sterk verbeterd met een goede nachtrust.

“Alex had nog steeds periodes van hartritmestoornissen, wat soms erg beangstigend was, en hoewel zijn verhoogde bloeddruk door energiewerk en bloemessentie verminderde, wisten we dat er aanvullende voedingscomponenten nodig waren. Een vriendin stelde voor homeopathisch magnesium te gebruiken om te helpen met absorptie — zij begon zelf magnesium-supplementen te gebruiken en had ook het veel voorkomende probleem van dunne ontlasting ervaren, toen deze oplossing bij haar opkwam. Het concept was briljant — we hadden een manier nodig om de cellen langzamerhand het magnesium te accepteren, en dus begonnen we de weefselzouten Magnesium-phosphoricum in de 6X potentie te gebruiken. Na de eerste dosis verbeterde de ontlasting van Alex en kon hij ook dezelfde dosering ionisch magnesium aanhouden. Het was alsof een sleutel een slot had geopend, en het magnesium kon nu de cellen binnengaan, waar het zijn goede werk kon doen.

"Op een dag vermeldde Alex terloops dat hij gedurende een week geen enkel moment van hartritmestoornissen had gehad. Dit was overweldigend nieuws, aangezien hij over een periode van een aantal maanden dagelijks minstens lichte aritmie had. Iedereen vertelde ons dat dit zeer gebruikelijk was na een hartoperatie en we dachten dat we dit feit moesten accepteren. Aangemoedigd door zijn vooruitgang, kocht ik daarna wat magnesium-‘olie’ om nog een ander middel te hebben om het magnesium te leveren zonder het darmkanaal hierbij te betrekken.

“Onze huidige procedure omvat een eenmalig dagelijks gebruik van het magnesium-olie. Ik voeg ionische magnesium-druppels toe aan ons drink- en kookwater, evenals aan elke pan met soep, pan met gesauteerde groenten, blad met gevulde paprika. Ik noem dit ‘microdosering’ en het is een toevoeging tot het gebruik van zee-groenten en veel beenbouillons. Samen met Magnesium-phosphoricum, neemt Alex het weefselzout Kalium-phosphoricum (kaliumfosfaat) wat dient voor alle condities van nerveuze zwakte; de twee zijn samen een erg goede harttonicum. Tegen bedtijd, heeft Alex een enkele dosis magnesium-citraat in een voedsel-vitamine-C-poeder. Dit is een ontspannend avondritueel en veroorzaakt nu geen darmstoring.

“Het enige medicijn dat Alex nog steeds neemt, is een betablokker voor verhoogde bloeddruk—een kleine dosis, waarvan we hopen dat we het spoedig kunnen stoppen. Als Je magnesium-supplementen neemt en verhoogde bloeddruk hebt, moet Je Je bloeddruk goed in de gaten houden. Je moet Je medicijnen dienovereenkomstig verminderen of Je bloeddruk kan te snel te laag worden! Je moet dit langzaam aanpassen, om het vasculaire weefsel tijd te geven om zichzelf te herstellen en de elasticiteit terug te winnen, wat het zeker zal doen.

“Tenslotte wilde Alex zelf dat ik hieraan toevoeg dat de magnesium-therapie hem toestond de intensiteit van zijn concentratie te verplaatsen van fysieke conditie naar zijn spirituele leven, en nieuwe creativiteit opwekte. Hij begon te schrijven en zal het eerste deel van zijn autobiografie reeds in een volgend jaar uitbrengen. Werkelijk, wie zou denken dat er zoveel genezende werking in dit verwaarloosde mineraal zit?”

 

HoofdpaginaVorige Pagina: Voedselbronnen met magnesium? | Volgende Pagina: Inwendig of Uitwendig gebruik van Magnesium

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »