Geen producten gevonden...

Magnesium van bodyRevitaliser

Overwegingen en aanbevelingen

Na het lezen van de deels schokkende bovenstaande informatie over magnesium, zul Je Je misschien “boos” voelen, omdat Je dit niet allemaal eerder wist. Aangezien 90% van alle mensen een magnesiumtekort heeft, ben Je niet de enige.

Als dit echter zo een belangrijke kwestie is, waarom horen wij hier niets van in de massa- en medische media? Hoe het ook zij en hoe hoog Je tekort ook moge zijn, er is een goede en natuurlijk oplossing voor een mogelijk tekort.

Natuurlijk kunnen diverse genoemde ziekten en effecten al een tijd in werking zijn, maar Je kunt ervan verzekerd zijn: de meeste gevolgen kunnen worden teruggedraaid.

Zoals wetenschappelijk is bewezen, hoeven menselijke cellen niet af te sterven. Sterker nog, cellen kunnen worden vervangen… op voorwaarde dat ze worden gevoed met precies hetgeen ze nodig hebben: het best mogelijk gerevitaliseerde drinkwater, aangerijkt met de maximale hoeveelheid geactiveerd zuurstof, en een optimale combinatie van mineralen, vitaminen en andere voedingsmiddelen, waaronder dus ook direct biologisch beschikbaar magnesium.

In dit artikel benadrukken we magnesium als één van de belangrijkste "spelers" in de biochemische processen, die in Jouw – perfect ontworpen – lichaam plaatsvinden.

Dus, wat concluderen we, na we dit allemaal hebben gelezen? OK, zoals je inmiddels hebt gelezen is transdermale magnesium-opname dus de efficiëntste manier om Je tekort te verhelpen. Verder is het zeker een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld magnesium-capsules in te nemen, als we de maximale 50% effectiviteit daarvan overwegen. Dus onze aanbevelingen concentreren zich inderdaad hoofdzakelijk op transdermale opname

Transdermaal magnesium → opname door Je huid

Het is Je misschien niet zo bewust, maar Je huid is wel Je grootste "orgaan". Dat is wel heel handig voor het toevoeren van transdermaal magnesium. Je kunt dus over een grote "oppervlakte" uitwendig magnesium aanbrengen.

Magnesium-Bad

Optimaal ls als Je een ligbad hebt: deze vorm van magnesium wordt het best geabsorbeerd door ongeveer 2-3 kilo magnesium-chloride-vlokken op te lossen in 38°C warm (zo mogelijk gerevitaliseerd) water, naar keuze aangevuld met ongeveer 1 - 2 kilo opgelost biologisch Himalaya-Badzout waarin nog eens 83 andere mineralen zitten, en neem gedurende 20 minuten een bad. Afhankelijk van de soepelheid van Je huid en de mate waarin het water is gerevitaliseerd, opent Je huid na ~7 minuten om het in water opgeloste magnesium-chloride op te nemen.

Voeg geen zeep of badolie toe, omdat deze procedure niet bedoeld is om Jezelf te wassen. Als Je dit doet, kun Je het magnesiumwater niet opnieuw gebruiken, omdat zeep de magnesium-effectiviteit chemisch afbreekt. Dus Je kunt het best vooraf eerst een warme douche nemen!

Gerevitaliseerd water, verrijkt met een geactiveerd zuurstof, kan de magnesium-opname en effectiviteit tot wel 400% verbeteren. Verder houden hoge niveaus van geactiveerd zuurstof bacteriën en andere organische substanties op een absoluut minimum. Wat ook uiterst belangrijker is: het verzorgt Je lichaam gelijktijdig aanzienlijk met supergoed water.

Zorg ervoor dat Je nadien een pauze van 15 minuten neemt: liggend of comfortabel zittend: wellness is ook de rust genieten. In deze tijd kunnen alle processen in Je lichaam weer worden "gereactiveerd". Hoewel 38°C warm de optimale water-temperatuur is, kun Je Je een beetje "duizelig" voelen, wat een normaal effect is, na zo een intensieve wellness-behandeling. Een goede zuurstof-verzorging in de badkamer voorkomt deze "bijwerking".

Wat krijg je ervoor?

Uit onze eigen ervaring weten we, dat Je lichaam tot wel 10 liter van dit hoogst gemineraliseerde water zal uitwisselen.Dat klinkt heel erg veel, maar realiseer Je wel dat 70-85% van Je lichaamgewicht uit water bestaat. Een mogelijk bestaande uitdroging wordt zodoende ook sterk verminderd. De cellen en organen in Je lichaam zullen worden voorzien van passende hoeveelheden essentiële voedingsstoffen. Je zult Je van binnen schoon, fris en vitaal voelen en Je huid zal zich zachter en spoeler aanvoelen. Als Je dit een paar opeenvolgende dagen herhaalt, kun Je hetzelfde water opnieuw gebruiken, door weer heet water toe te voegen, totdat het de optimale temperatuur van 38°C bereikt.

Als Je gerevitaliseerd water gebruikt, hoef Je Je over het mogelijke infectiegevaar geen zorgen te maken: het geactiveerde zuurstof zal eventuele bacteriën heel effectief ontmoedigen in te treden en verdelgen. Je zult ook aanzienlijke sterkte terugwinnen, en als Je al spijsverteringsproblemen had, zullen deze na verloop van korte tijd verdwijnen. Je immuunsysteem zal zijn vermogen om Je lichaam tegen virale ziekten te beschermen, ook gestaag terugwinnen.

Als Je gewoon kraanwater gebruikt, is het beter steeds nieuw water te nemen, in het byzonder bij zomerse temperaturen. Na maximaal drie dagen, neem Je best een pauze van 4 dagen, voordat Je deze wellness-kuur herhaalt: het is dus een wekelijks te herhalen procedure maakt deel uit van een wellness-kuur van – initieel – twee tot drie maanden, afhankelijk van de mate van Je magnesium- en andere tekorten, uitdroging en zuurtegraad (pH) van Je lichaam.

Geen badkuip?

Helaas hebben niet veel mensen een ingebouwde badkuip meer in hun huis of woning. Dit is eigenlijk heel jammer, omdat transdermale magnesium-opname veruit de effectiefste methode is. Er is echter een oplossing: we vonden mini-badkuipen op het internet, met een gemiddelde grootte van 120x70x45cm, waarin Je tenminste kunt zitten. Ze kunnen onder Je douchekop worden geplaatst met de afvloei-opening direct boven de afvoer, dus Je kunt nog steeds een douche nemen.

 Kinderen zijn gek op baden!

En kinderen houden ook van een bad! In ieder geval, dit jongetje wel!

Als alternatief kun je zelfs kleinere kuipen voor een voetbad gebruiken.

Senioren Zitbad met deur   Zitbad

Je voeten zijn over het algemeen erg “vatbaar” voor opname van mineralen, vooral wanneer het is opgelost in gerevitaliseerd water.En als je verhuist, kun Je het in ieder geval meenemen.

Voetbad Voetbad met ingebouwde verwarming

Door bodyRevitaliser geadviseerde Magnesium-producten

Ten eerste zijn we wettelijk verplicht Je te vertellen, dat wat voor “verhaal” we Je dan ook vertellen, Je altijd vooraf Je “gekwalificeerde” en “gecertificeerde” medische specialisten moet raadplegen. En, aangezien wij slechts uit eigen ervaring spreken en niet “gekwalificeerd” en “gecertificeerd” zijn, is alles wat hier wordt geschreven, slechts ter informatie voor Jou is en dat Je zelf de beslissing neemt, wie of wat te “geloven”.

Wees er echter van verzekerd, dat de informatie in dit document is gebaseerd op talrijke wetenschappelijke studies, waarvan de referenties hieronder vermeld zijn. De reden waarom we deze informatie verschaffen is, omdat we aan het zoeken waren naar deze producten - voor onszelf, voor eigen gebruik. Als we informatie op deze pagina's delen, hebben we het product reeds uitvoerig zelf getest. Bij magnesium zelfs al meer als drie jaar.

Er zijn veel magnesium-producten op de markt en Je zou het moeilijk kunnen vinden om te kiezen. Zuiverheid is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Waar is het ontgonnen of geëxtraheerd. Zeewater is niet zo zuiver als het 100 jaar geleden was en dat is een grote 'understatement'.

Mijnbedrijven neigen alle soorten chemicaliën te gebruiken om de ruwe grondstof te raffineren. Wat wordt gedaan om het aan de oppervlakte te krijgen, welke “onzuiverheden” werden geïntroduceerd om het te raffineren en te zuiveren, wat wordt achteraf gedaan met het ruwe materiaal, hoe wordt het opgeslagen en welke soort verpakking wordt gebruikt. Een heleboel "zaken" kunnen gebeuren voordat het in Jouw badkuip landt.

Dan is de vraag: hoeveel heb Je in eerste instantie nodig. Het antwoord hierop werd reeds genoemd. Als er geen van de vermelde effecten of ziektes voorkomen, voel Je Je over het algemeen fit en wakker, zal het tekort laag zijn. Een niet-bestaand tekort is tegenwoordig vrij onwaarschijnlijk, omdat magnesium door Je lichaam wordt verbruikt, vooral als Je sport bedrijft, hard werk verricht, maar zelfs, wanneer Je voedsel en water wordt verteerd. Magnesium wordt voor honderden andere processen in Je lichaam gebruikt.

Dan is de volgende overweging de vorm: zoals we eerder schreven, hebben we geleerd dat de meest efficiënte vorm magnesium zoutvlokken voor Je badkuip is.

Magnesium-Chloride vlokken

Dus onderzochten we de markt en vonden het zuiverste product direct om de hoek… in Nederland… onze thuisbasis. Onze leverancier delft zijn product direct vanuit het epicentrum van de oude Zechstein-zee.

Witte puur magnesium-chloride badzout - 250 miljoen jaar oud!

We verpakken het zelf vanuit de bulkleveringen van onze leverancier om in een consument-vriendelijke verpakking, dus besloten we het gebruik van de meest efficiënte en minst milieuvervuildende verpakking. Aangezien zoutachtige substanties neigen water aan te trekken, dient bodyRevitaliser Magnesium-Badzout te worden verpakt in een verzegelde herbruikbare zak in de volgende hoeveelheden >2000 gram voor een grote badkuip en >1000 gram voor een kleine badkuip. (Voor een voet-bad heb Je 500 gram nodig).

Complementair is bodyRevitaliser Himalaya-Badzout, als een optionele maar wel heel waardevolle en mineraal-overvloedige (83 mineralen) toevoeging, wat op een soortgelijke manier als het aanbevolen magnesium door de huid wordt geabsorbeerd. Wel zo efficient, toch?

Magnesium-Massage-Olie

Magnesium-"olie" is geen echte olie, maar een 30%-oplossing magnesium-chloride-vlokken in – gerevitaliseerd – water , hetgeen – eventueel met andere massage-olie aangevuld kan worden voor een mineraalrijke massage. Zeker als Je met spierkramp te doen hebt, is dit een hele goede en snelle oplossing. Vele physiotherapeuten hebben dit inmiddels ook ontdekt. Het magnesium-olie wordt tijdens het masseren heel goed en snel door Je huid opgenomen. Je kunt zo'n Miron-Ultraviolet-flesje (100 ml) met pompje met bodyRevitaliser Magnesium-Massage-Olie, waardoor het magnesium goed beschermd wordt tegen het licht en zodoende lang houdbaar blijft.

Colloïdaal-Magnesium om mee te nemen

De nanometer-kleine deeltjes zijn klein genoeg om overal te kunnen worden heen-getransporteerd. Door het universele spel met de  electronen worden deze magnesium-deeltjes over daar aangetrokken, waar een tekort bestaat. Je Immuunsysteem – Jouw eigen residente “arts”, die Jou al sinds Je geboorte kent en zich enkel en alleen om Jouw gezondheid bezighoudt – blijkt echter een bepaalde, volgens Je DNA geprogrammeerde, volgorde aan te houden.

Hierbij kon worden vastgesteld dat magnesium bijvoorbeeld eerst voor allerlei processen in de hormoon-productie en spijsvertering gebruikt, alvorens deze verder in het lichaam door te leiden. Het ging zelfs zo ver, dat het Immuunsysteem voor dit doel magnesium uit de spieren weghaalde.

bodyRevitaliser Colloïdaal-Magnesium, opgelost in water, is heel makkelijk in te nemen en wordt heel snel opgenomen. Uitwendig als Je dus spierkramp hebt, maar ook inwendig, als Je denkt/weet, dat er ook inwendig in Je lichaam een tekort bestaat. bodyRevitaliser levert dit in een Miron UV-glazen sprayflesje, zodat dit magnesium een lange houdbaarheid heeft en beschermd is tegen 99% licht.

Orale supplementen

Hoewel het dus zeker niet zo effectief is als transdermale magnesium-opname, willen we het “eten” van magnesium niet volledig verwerpen. Het is natuurlijk makkelijk mee te nemen. Zoals we in dit artikel hebben geleerd, is magnesium-citraat (toegevoegd aan citroenzuurvan citroenen) – naast Colloïdaal-Magnesium - één van de meest effectieve inwendige magnesium-supplementen. Magnesium in deze vorm is echter behoorlijk duur.

Daarom willen we Je aanraden om voor het inwendig gebruiken het bovengenoemde goedkopere Colloïdaal-Magnesium te nemen. In principe moet Je Je lichaam met voldoende magnesium verstrekken om je calcium inname in een 1 : 1 verhouding te kunnen verwerken.

Hoe dan ook moeten we voorzichtig zijn en onze inname beperken om onnodige belasting op ons spijsverteringssysteem te voorkomen.

bodyRevitaliser wenst Je te voorzien van de zuiverste, meest natuurlijke en effectieve producten met de hoogste biologische beschikbaarheid.

 

HoofdpaginaVorige Pagina: Inwendig of Uitwendig gebruik van Magnesium

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »