Geen producten gevonden...

Heeft het gebruik van Bio-Chiazaad ook bijwerkingen?

Klinkt het Je allemaal te mooi om waar te zijn? Laten we eens kijken naar de keerzijde van de medaille: zijn er bijwerkingen als gevolg van het eten van Bio-Chiazaad?

Opgeblazen gevoel

Zoals met alle oplosbare vezels, inclusief lijnzaad, kan Bio-Chiazaad een opgeblazen gevoel veroorzaken. Dit komt, omdat vezel per definitie niet voor ons verteerbaar is, maar wordt doorgevoerd naar onze darm, waar darmbacteriën zich ermee voeden. Wanneer deze zich hiermee voeden, scheiden ze een gas uit, hetgeen ons een opgeblazen gevoel geeft.

Als Je een gezonde darmflora hebt, dan is de kans op een opgeblazen gevoel veel kleiner. En natuurlijk zijn sommige mensen veel gevoeliger voor een opgeblazen gevoel dan anderen, mede veroorzaakt door hun dieet. Een goede darmflora wordt gestimuleerd door een uitgewogen dieet met een pH-neutraal character. Wie verhoudingsgewijs veel "zure" levensmiddelen, zoals vlees, brood, koffie, alcoholische dranken en frisdranken inneemt, stoort de darmflora (en nog een heleboel meer organen, spieren en processen in het lichaam).  

Een andere mogelijke reden voor een opgeblazen gevoel door Bio-Chiazaad is het feit dat, als Je het niet met voldoende water begeleidt, het kan leiden tot constipatie, in plaats van dit eigenlijk te verlichten.

Zoals we reeds in onze hoofdstuk "Bio-Chiazaad als belangrijk deel in een Afslankdieet" schreven, zendt ons lichaam vaak een signaal uit, wat wij als hongergevoel interpreteren, terwijl ons lichaam eigenlijk simpelweg om water vraagt. Als Je Bio-Chiazaad in een glas water doet, zie Je de zaadjes heftig naar water zoeken. Probeer dat maar eens uit, dat ziet er interessant uit!

Als het Bio-Chiazaad niet vóór het innemen met voldoende water is ingeweekt, gebeurt de water-opname dus later in Je maag, waar het zich daar bevindende water dus wordt opgenomen en niet meer voor andere processen ter beschikking staat.
Het is dus heel erg belangrijk om voldoende water per dag te drinken en het Bio-Chiazaad in water te laten inweken, voordat Je ze eet, nog maar daarvan afgezien, dat het Je veel meer energie over een langere tijd geeft.
 

Ook de water-kwaliteit (zie aquaRevitaliser Geïoniseerd Mineraalextract) en de hoeveelheid beschikbare mineralen in Je lichaam spelen een essentiële rol.

Verlaging van de bloeddruk

Als Je al een te lage bloeddruk hebt, wordt gezegd dat het riskant is om iets in te nemen, wat de bloeddruk verder kan verlagen. Ik denk dat het allemaal afhangt van hoe laag Jouw bloeddruk is, voordat de beslist of het een risico is dit verder te verlagen. Als Jouw bloeddruk normaal is, is het risico klein. Er zou meer zorg moeten plaatsvinden, als Jouw bloeddruk ver onder het normale niveau ligt. Dit kan echter op alle voedselbronnen met een hoog Omega-3 gehalte van toepassing zijn, inclusief lijnzaad en visolie.

Bloedverdunning

Het eten van Bio-Chiazaad, hetgeen ervoor zorgt dat het bloed verdunt, kan gevolgen hebben voor mensen die reeds bloedverdunnende medicijnen nemen: het hoge Omega-3-gehalte betekent dat Bio-Chiazaad het bloed verdunt, wat bijdraagt tot de voordelen voor de gezondheid van het hart. Het kan echter een versterkend effect hebben op bloed-verdunnende medicijnen, welke iemand reeds inneemt. Of dit gevaarlijk is, kunt U het beste door Jouw huisarts laten vaststellen. Dit is echter ook precies zo op lijnzaad en visolie van toepassing.

Doe nu zelf de proef op de som met Bio-Chiazaad!

Hoofdpagina | Volgende pagina: Bio-Chiazaad Recepten | Vorige Pagina: Hoe kun Je Bio-Chiazaad gebruiken?

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »