Geen producten gevonden...

Wat is Magnesium-Badzout?

Magnesium is een alkalisch metaal, het achtste meest overvloedige mineraal dat in de aardkorst kan worden gevonden. Vanwege de oplosbaarheid in water, is magnesium het derde meest overvloedige mineraal in zeewater, na natrium en chloride. In het menselijk lichaam, is magnesium het elfde overvloedige element.

Het meeste magnesium dat zich in het lichaam bevindt kan worden gevonden in het skelet en de tanden—ongeveer 60 tot 65 procent van het totaal. Bijna de gehele resterende hoeveelheid bevindt zich in spierweefsel en cellen, terwijl slechts één procent is opgenomen in het bloed.

Magnesium-Badzout

Waar heb Je dit Magnesium-Badzout voor nodig?

Het belang van magnesium-ionen voor al het leven, evenals voor de algemene gezondheid, is moeilijk te overdrijven. Magnesium is vereist om de “vonk van het leven” te geven aan metabolische functies die energie en het transporteren hiervan verwezenlijken (ATP, de fundamentele circulatie van het lichaam), en de verwezenlijking van proteïnen—de nucleïne zuurchemie van het leven—RNA en DNA, in alle bekende levende organismen.

In planten, wordt een magnesium-ion in het centrum van elke chlorofylmolecuul gevonden, essentieel voor de verwezenlijking van energie van zonlicht. Magnesium is een essentieel element voor zowel dieren als planten, letterlijk betrokken bij honderden enzymatische reacties en met invloed op vrijwel alle aspecten van het leven.

Elke cel in het menselijk lichaam vereist voldoende magnesium om te functioneren, of het zal vergaan. Sterke botten en tanden, gebalanceerde hormonen, een gezond zenuwstelsel en cardiovasculair systeem, goed functionerende ontgiftigingswegen, en nog veel meer, is afhankelijk van voldoende cellulair magnesium.

Zacht weefsel, waarin de hoogste concentraties van magnesium in het lichaam voorkomen, zijn de hersenen en het hart—twee organen die een hoge hoeveelheid elektroactiviteit produceren, en die vooral kwetsbaar kunnen zijn voor een tekort aan magnesium.

Magnesium werkt samen met calcium om elektro impulsen in de cel te regelen—de magnesium-concentratie in gezonde cellen is tienduizenden malen groter dan calcium, en er zijn essentiële redenen voor deze bescherming. Cellulaire calcium-kanalen staan toe dat mineralen de cel alleen kunnen betreden voor zo lang als nodig is om een impuls te verwezenlijken; het wordt onmiddellijk verwijderd door magnesium, zodra het zijn taak heeft vervuld.

Deze waakzaamheid is noodzakelijk om calciumaccumulatie in de cel te voorkomen, wat gevaarlijke hyper-prikkelbaarheid, verkalking, celdysfunctie en zelfs celdood kan veroorzaken. Wanneer een overvloed aan calcium de cellen ingaat, vanwege ontoereikend magnesium, houdt de spiersamentrekking te lang aan, en lijden we, bijvoorbeeld, aan krampen en zenuwtrekkingen in milde gevallen.

Wanneer magnesiumtekort chronisch wordt, lijden we aan de symptomen van hartkwalen zoals angina pectoris, hypertensie en aritmie, of de kramp- en samentrekkings-kenmerken van astma, migraine hoofdpijn of pijnlijke menstruele krampen.

Magnesium werkt als een natuurlijke blokkade van het calciumkanaal en is de oorzaak van ontspanning—tegen de samentrekking van calcium. Aldus is magnesium van groot belang voor de gezonde functionering van ons parasympatische zenuwstelsel.

Het kan moeilijk te geloven zijn, maar Je lichaam is eigenlijk ontworpen om grotendeels in een kalme, ontspannen parasympatische staat te functioneren, in plaats van de hartkloppingen, stress- en adrenaline-gedreven wijze van sympathische zenuwstelsel-overheersing dat bijna constant is voor velen van ons vandaag de dag, en waarbij grote hoeveelheden magnesium worden verbruikt.

"Magnesium is erg belangrijk voor vele essentiële lichaamsfuncties en het tekort is integraal betrokken bij zo veel ziekten, dat meer dan één onderzoeker magnesium heeft benoemd tot een mirakel in zijn capaciteit om talrijke stoornissen op te lossen of te verbeteren. De huidige lijst van stoornissen met directe en bevestigde connecties tot chronisch en acuut magnesiumtekort is lang, en omvat vele ziekten, waarvan de conventionele medische behandeling zich in het algemeen niet richt op magnesium tekort (zie hieronder). Doorlopend onderzoek belooft verdere connecties tussen magnesiumtekort en andere ziektes aan het licht te brengen."

bodyRevitaliser Magnesium-Badzout is effectief een Magnesium-Chloride-Verbinding (MgCl) en dit ziet eruit als witte zoutvlokken. Deze vorm komt uit de in het navolgende beschreven vorm uit de 250-miljoen-jaren-oude Zechstein-Zee, ongeveer 1500 meter diep onder de grond.

bodyRevitaliser Magnesium-Badzout bestaat effectief een Magnesium-Chloride-Molekulen (MgCl) en ziet eruit als witte zoutvlokken. Deze vorm komt uit de in het navolgende beschreven vorm uit de 250-miljoen-jaren-oude Zechstein-Zee, ongeveer 1500 meter diep onder de grond.

 

Hoofdpagina | Volgende pagina: Wat zijn de symptomen van magnesium-tekort?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »