Geen producten gevonden...

Bio-Chia-Zaad

Chiazaad kopen

Waarom chiazaad kopen een goed idee is voor Jouw gezondheid

De afgelopen jaren is de term “superfoods” steeds populairder geworden, ook in Nederland. Onder superfoods verstaat men eetbare vruchten, noten, zaden en planten met een bovengemiddeld hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld antioxidanten, vitaminen en mineralen. Daarnaast is een superfood ook vrij van pesticiden en andere chemische stoffen en additieven.

Één van de meest populaire superfoods is bio-chiazaad. Chiazaad kopen is vaak één van de eerste dingen waar men aan denkt wanneer het over superfoods gaat. Maar wat is chiazaad precies, en waarom komt het je gezondheid ten goede om over te gaan op chiazaad kopen.

Chiazaad kopen: wat is chiazaad?

Voor mensen die chiazaad kopen is het ook interessant om te weten wat het precies voor product is. Chiazaad is afkomstig van de plantensoort Salvia hispanica, welke voornamelijk in Centraal- en Zuid-Mexico, evenals in delen van Guatemala groeit. Het wordt tegenwoordig ook in andere landen geteeld, waaronder Argentinië, Bolivia en Australië. Het zit boordevol omega-3 vetten, vezels en eiwitten.

Chiazaad kopen: waar is het goed voor?

Je gaat chiazaad kopen, dus wil je graag weten waar het precies goed voor is. Het heeft verschillende goede uitwerkingen op je lichaam en je algemene welzijn dankzij de gezonde samenstelling van de zaden.

Omega-3 vetten

De mensen die chiazaad kopen weten dat iedere eetlepel zo'n twee gram van deze vetten bevat, één van de hoogste concentraties die er te vinden zijn in de natuur. Omega-3 bevordert onder andere het immuunsysteem, de hersenfuncties en het cholesterolgehalte.

Eiwitten

Eiwitten zijn onder andere belangrijk voor de spier- en celopbouw in je lichaam, en voor je energieniveau. Om die reden gaan ook sporters vaak chiazaad kopen.

Vezels

Chiazaad zit vol vezels, en deze hebben verschillende belangrijke effecten op jouw lichaam. Ze houden het niveau van je bloedsuikerspiegel laag, terwijl je er na het eten ook een extra voldaan gevoel van krijgt. Dat kan helpen bij mensen die graag wat gewicht willen verliezen.

Mineralen

Waarom mensen die op hun gezondheid letten chiazaad kopen wordt ook weer duidelijk wanneer we kijken naar wat voor mineralen deze “superfood” bevat. Ze bevatten ondermeer zes keer zoveel calcium als melk, wat goed is voor onder andere je botten, en er zit drie keer meer ijzer in dan in spinazie, wat je van energie voorziet.

Antioxidanten

De blauwe bes is misschien wel de meest bekende bron hiervan, maar chiazaad bevat tot wel dertig procent meer antioxidanten. Deze stoffen gaan de zogenaamde “vrije radicalen” in je lichaam tegen, wat de huidveroudering ten goede komt. Chiazaad kopen kan je dus helpen om jong te blijven.

Chiazaad kopen: hoe kan het gegeten worden?

Chiazaad op zich heeft weinig smaak. Het wordt dan ook vooral als supplement gebruikt bij de bereiding van verschillende dranken en maaltijden. Het kan door de muesli gemengd worden, of over je salade worden gestrooid. Je kan het ook in de mixer doen wanneer je fruitsap maakt, of door een saus roeren. Kortom, de toepassingen van chiazaad in je dagelijkse dieet zijn zowel simpel als eindeloos.

Wat is Bio-Chia-Zaad?

Chiazaad behoort tot de gezondste voedingsmiddelen op Aarde. Zoals reeds genoemd, zit het barstensvol voedingsstoffen, die belangrijke voordelen voor Jouw lichaam kunnen hebben. Het biologische Chiazaad is afkomstig van een plant uit de lipbloemen- of Lamiaceae-familie, en hoewel er verschillende soorten chiazaadplanten zijn, is de meest gekweekte de Salvia hispanica. Dit is een klein, eenjarig, droogtetolerant, bloeiend kruid dat het goed doet op een zanderige, vruchtbare bodem. Belangrijk is ook, dat de byzondere samenstelling van de landbouwgrond van onze leverancier in Mexico een van de belangrijkste factoren voor het kweken van bodyRevitaliser Bio-Chia-zaad is.

Bio-Chiazaad kopen van bodyRevitaliser

Het Chiazaad dat wij Jou wensen te leveren, is van biologische premiumkwaliteit, absoluut vrij van pesticiden en vrij van alle soorten chemicaliën geteeld. Het is afkomstig uit Mexico, waar de landbouwgrond, de oogst- en verpakkingsprocedures van de producent voortdurend door een Duits Laboratorium worden gecontroleerd. Tevens kun Je het Chiazaad ook in een Miron Ultraviolet-glazen pot verkrijgen, hetgeen het Chiazaad veel langer vers houdt.

Voordelen Biologisch Chiazaad:

De combinatie van bodyRevitaliser biologisch Chiazaad, gerevitaliseerd en natuurlijk gestructureerd drinkwater, vormt het perfecte superfood en voorziet Je van heel veel voedingsstoffen, en dat allemaal verpakt in één enkel superfood. Daarnaast biedt Bio Chiazaad nog meer voordelen: - Chiazaad is één van de meest geconcentreerde bronnen van Omega-3 (19-25%) - Chiazaad is ook rijk aan oplosbare vezels - Het bevat het 20-23% eiwit - Een zeer hoge graad aan antioxidanten.

Dit 100% biologische witte Chiazaad is uniek en schaars. We hebben specifiek voor dit type chia zaad gekozen, vanwege de hogere voedingswaarde vergeleken met het standaard zwarte chia zaad, wat overal te koop is, waarbij de absoluut essentiële en kwaliteitsbepalende factor de samenstelling van landbouwgrond is: mineralenrijkdom, structuur, vochtigheid, e.d. Het wordt inmiddels ook buiten Mexico gekweekt, maar daar is de landbouwgrond niet zo optimaal.

Zoals Je ziet, is onze kleinste verpakking 400 gr. Kleinere verpakkingen zijn door de verzendkosten oninteressant. Als Je onze hoge biologische kwaliteit in overweging neemt, zijn we één van de  goedkopere aanbieders in de markt. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »