Geen producten gevonden...

Belangrijke Inhoudstoffen van Bio-Chiazaad

Omega-3 en 6

Het belangrijkste is, dat ze de beste bron op de markt zijn voor Omega-3. Daarnaast, bevat het ook Omega-6 in de perfecte 1:3 verhouding met Omega-3.

Rijk aan essentieel Omega-3 is echter maar zacht uitgedrukt: het is zeer rijk. Chia is als voedsel één van de meest geconcentreerde bronnen voor Omega-3.

Velen onder ons weten dat lijnzaad en zalm geweldige bronnen zijn voor Omega-3, maar velen weten niet dat Bio-Chiazaad ook een zeer rijke bron is voor Omega-3. In feite is 19-25% van het Bio-Chiazaad samenstelling in gewicht alfa-linoleenzuur, een belangrijk Omega-3 vetzuur. Het is belangrijk, omdat ons lichaam het zelf niet kan aanmaken, en daarom is het essentieel. Ter vergelijking bevat lijnzaad ongeveer 23% Omega-3, dus is Bio-Chiazaad min of meer gelijkwaardig aan lijnzaad in betrekking tot Omega-3 voordelen.

Wat is er zo geweldig aan het feit dat Bio-Chiazaad zo rijk is aan Omega-3? De lijst met voordelen is eigenlijk te lang om op te noemen! Maar een paar hoogtepunten zijn:

Oplosbaar vezel

Bio-Chiazaad is ook rijk aan oplosbare vezels. Oplosbare vezel is wat bij Bio-Chiazaad voor de gel-achtige substantie zorgt, wanneer het een paar minuten in water wordt gedompeld. Wat is er zo geweldig aan deze oplosbare vezels?

Chia bevat een zeer hoog en uniek vezelpercentage, in vergelijking met andere eetbare planten. In vergelijking met noten, andere zaden en granen, welke normaal gesproken ongeveer 8 tot 12% vezels bevatten, bevat Chia 31 tot 35% vezel. Alleen lijnzaad komt in de buurt van de hoeveelheid vezel-gehalte van Chia met 27 tot 29% vezel.

De unieke kwaliteit van oplosbaar vezel van Chia, is de reden voor zoveel gunstige effecten op de spijsvertering. De oplosbare vezels zijn onmiddellijk zichtbaar als Je Bio-Chiazaad in water laat weken. Een stroopachtig gel begint zich onmiddellijk rondom de zaden te vormen. De oplosbare vezels van Chia hebben een zwaarder moleculair gewicht dan andere oplosbare vezels van granen, wat zijn viscositeit verhoogt. Door de Bio-Chiazaad voor consumptie in te weken, zal het ontstane gel als massa in Jouw maag water aan zich binden, de absorptie van glucose van koolhydraten vertragen, cholesterol verminderen door het te binden, en een zachtere ontlasting produceert dat makkelijk weg te werken is.

Het helpt de vrijgave van suikers in Je bloed te vertragen, dus het is perfect voor diabetici en mensen met insuline-gevoeligheid. Naast oplosbaar vezel, bevat Bio-Chiazaad ook een goede dosis alfaliponzuur, dat verder helpt bij het balanceren van het bloedsuiker-peil. Het resultaat van de suiker-balancerende effecten is, dat Je een aanhoudende aanvoer van suiker hebt, hetgeen Jouw energie langer in stand houdt, wat overeenkomt met het feit dat Bio-Chiazaad als "lopers-voedsel" door de Azteken werd gebruikt.

Het is erg makkelijk verteerbaar voor de darmen en kan darmontsteking of irritatie kalmeren en het kan Je ook helpen Jouw ontlasting weg te werken, wat constipatie kan voorkomen. Het bindt zich aan cholesterol, hetgeen helpt om dit uit het lichaam te verwijderen en het cholesterol-peil te verlagen. Het feit dat oplosbaar vezel zo water-vriendelijk (hydrofiel) is, betekent ook dat het een belangrijke rol bij de toevoer van water in het lichaam speelt.

Hoewel de American Dietetic Association 20 tot 35 gram vezels per dag aanbeveelt, consumeert de gemiddelde Amerikaan helaas slechts 12 tot 15 gram vezels. Met bijna 11 gram vezel per ons, levert Chia 42% van Jouw dagelijkse aanbevolen vezelwaarde in één enkele portie. Vezel is van vitaal belang voor alle aspecten van de gezondheid, en is vooral belangrijk voor afslanking en de spijsvertering. Vezels helpen de spijsvertering te vertragen en laten Je Je "voller" voelen door vloeistoffen, reeds in Jouw spijsverteringskanaal aanwezig, op te nemen en uit te zetten.

Chia is een glutenvrij graan. Dus kunnen mensen die gevoelig zijn voor gluten coeliakie ziekte het veilig toevoegen aan hun dieet.

Proteïnen

Bio-Chiazaad is een buitengewone bron voor vegetarische proteïnen. Ongeveer 20 tot 23% van Bio-Chiazaad is proteïne, waardoor het een rijke bron voor proteïne is, dat kan worden vergeleken met granen, zoals tarwe, mais, rijst, gerst en haver, zowel als met noten, zoals walnoten en amandelen en het heeft slechts een iets lager proteïne gehalte dan vlees. Dit maakt het perfect voor vegetariërs, in het bijzonder, omdat het volwaardig proteïne is, hetgeen betekent, dat het al de essentiële aminozuren bevat, die Je voor een goede gezondheid nodig hebt, met inbegrip van een hoog percentage aan lysine, wat vaak in lage hoeveelheden, of helemaal niet voorkomt. Het is de van planten afkomstige proteïne-bronnen.

Het proteïne-gehalte in Bio-Chiazaad is geweldig voor algemene proteïne-functies in het lichaam, met inbegrip van het opbouwen van ons weefsel, spieren, huid en haar, het repareren van cellen, en het maken van eiwitachtige hormonen. Het resultaat van de suiker-balancerende effecten is, dat Je een aanhoudende aanvoer van suiker hebt, hetgeen Jouw energie voor een langere periode op een hoog peil houdt, wat bevestigt,dat Bio-Chiazaad door de Azteken als "lopers-voedsel" werd beschouwd.

Antioxidanten

Chia is met een aantal analytische methoden getest en de resultaten tonen aan dat het een zeer hoog antioxidant-gehalte heeft. De antioxidanten in Chia zijn de reden, waarom het mogelijk is om Bio-Chiazaad te malen en in die vorm voor een langere periode te bewaren, zonder dat er bederf optreedt vanwege het ontstaan van olie. De antioxidanten houden de Omega-3 vetzuren goed.

De antioxidanten in Bio-Chiazaad zijn polyfenolen, namelijk myricetine, quercetine en kaempferol plus chlorogeen- en cafeïne-zuur. Ze zijn allen onderzocht op hun capaciteiten als antioxidant voor mensen en hebben sterkere vrij radicale opruimende capaciteiten aangetoond dan vitamine C en E hebben. Studies hebben aangetoond dat flavonoïden de mogelijkheid hebben om de effectiviteit van vitamine C te verbeteren en de levensduur te verlengen.

De reden waarom dit helpt om van Bio-Chiazaad Supervoedsel te maken is, omdat ze de "kwajongens", de zogenaamde "vrije radicalen", in het lichaam aanvechten, die kanker, ontsteking en cel-beschadiging kunnen veroorzaken. Ze helpen over het algemeen het lichaam van negatieve invloeden te ontgiften, waardoor Je meer levensenergie overhoudt, omdat daarvan minder voor schadebeperking wordt verbruikt.

Antioxidanten verstrekken aanzienlijk meer energie en ze hebben eigenschappen die vermoeidheid bestrijden. Zij kunnen bescherming bieden tegen een groot aantal chronische ziekten, zoals ischemische hartziekte, cerebrovasculaire aandoeningen, longkanker, prostaatkanker, astma, en type 2 diabetes. Het meest bekende voordeel van antioxidanten is, dat ze het verloop vanh het gal ondersteunen, en dus de stagnatie van gal verminderen en de gezondheid van de lever en de galblaas bevorderen.

Zwart Bio-Chiazaad blijkt iets rijker aan antioxidanten dan witte Bio-Chiazaad, wat te verwachten is, omdat het antioxidant-gehalte geassocieerd is met de donkere verkleuring in planten.

Mineralen

Bio-Chiazaad bevat vele mineralen: calcium, fosfor, borium, magnesium, ijzer, kalium, zink, koper en mangaan.

Calcium

Bio-Chiazaad is ook aanzienlijk rijk aan calcium met ongeveer 700mg per 100g, wat ongeveer 105mg per 15g eetlepel is, en de optimale dagelijkse hoeveelheid voor calcium is ongeveer 1000mg per dag en levert dus per ons 18% van Jouw dagelijkse waarde, wat drie keer zoveel is als magere melk.

Veel mensen – in het bijzonder vegetariërs of diegenen die zuivel uitsluiten – krijgen niet voldoende calcium. Een calcium tekort kan leiden tot osteoporose, een aandoening gekenmerkt door poreuze en fragiele botten. Osteoporose is een serieus gezondheidsprobleem voor miljoenen volwassenen, waarvan 80% vrouw is, miljoenen meer hebben osteopenie, wat eigenlijk pre-osteoporose is.

Magnesium

Dit mineraal is ook in een gezonde hoeveelheid van ongeveer 466mg per 100g beschikbaar, wat ongeveer 70mg per 15g eetlepel verstrekt, terwijl een therapeutische dosering ongeveer 400 tot 700mg is. Een 2:1 calcium-magnesium verhouding wordt als gezond beschouwd (Bekijk ons eBook over Magnesium $$$link$$$).

IJzer

IJzer helpt zuurstof over te brengen naar het bloed. Een tekort aan ijzer wordt geassocieerd met kwalen zoals bloedarmoede, ongesteldheidsproblemen, vermoeidheid, en zelfs concentratiestoornissen.

Vitaminen

Chia is een goede bron voor vitamine B, voornamelijk niacine (B3).

Ontdek nu zelf hoe goed Bio-Chiazaad Jouw lichaam doet!

 

Feiten over Bio-Chiazaad-voeding

Gebaseerd op een dieet van 2.000 calorieën en een portie van 25 gram Chia:

Bronnen omvatten: Amerikaans Ministerie van Landbouw. USDA Voedingsgegevensbank. Percentages zijn ruwe gemiddelden gebaseerd op VS aanbevelingen voor volwassenen.

Stof

Aanbevolen
Dagelijkse waarde %

Stof

Aanbevolen
Dagelijkse
Waarde %

Totaal vet 8 g

11,5%

Natrium 4 mg

0,01%

Verzadigd vet 1,0 g

3,5%

Kalium 102 mg

2,7%

       

Meervoudig onverzadigd vet 6 g

7,5%

IJzer 2 mg

10,5%

Enkelvoudig onverzadigd vet 0,6 g

0,8%

Calcium 158 mg

16%

Transvet 0,025 g

0,01%

Magnesium 85 mg

21%

Cholesterol 0 mg

0%

Mangaan 700 mg

33%

Natrium 5 mg

0%

Fosfor 210 mg

29%

Totaal koolstof 11 g

3,5%

Kalium 101 mg

2,2%

Voedingsvezels 9,5 g

37%

Zink 1,2 mg

12%

Suikers 0 g

0%

Vitamine A 14 μg

13%

Proteïne 4 g

9%

Vitamine:
B1 (thiamine) 0,15mg
B2 (riboflavine) 0,04mg
B3 (niacine) 2,5mg
B9 (foliumzuur) 12 μg


3,5%
15%
3%
0,5%

Alcohol

0%

Vitamine C 1,6 mg

0,5%

Gluten

0%

Vitamine E 0,125 mg

0,75%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdpagina | Volgende pagina: Waarom eet iedereen Bio-Chiazaad? | Vorige Pagina: Wat is Bio-Chiazaad?

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »